Information, Online, Tips

Live shopping online – vad är det?

Enkelt uttryckt är det som att gå in en fysisk affär, men du gör det virtuellt i din telefon. Du tittar på en videoström som visar en butik där de säljer varor av olika slag. Du kan till exempel kommentera och interagera med den som är värd för sändningen. Gillar du vad du ser kan du också genomföra ett köp utan att stänga ner videoströmmen. Din vara kommer sedan hem med posten. Läs mer på nätet om live shopping.

Vad kan du köpa i live shopping?

I Sverige började live shopping med kläder, mode och smink. Det visade sig vara en framgångsrik kanal att sälja saker genom. Resultatet idag är att det har tillkommit flera branscher som vill använda live shopping för att sälja sina varor. Hemelektronik, mat och vin är andra nya varugrupper du kan finna i ett showroom.

Vem är det som säljer i live shopping?

Till en början då det rörde sig om mode och smink var det framför allt kända influensers som stod i sitt showroom och visade sina produkter. Ett exempel på det är Bianca Ingrosso som sålde varor ur sitt eget sortiment. När nu flera varugrupper etablerar sig som live shopping är det inte längre lika nödvändigt med kända ansikten.

Du kanske också gillar…