Tips

Skapa ett mer ergonomiskt hem

Det finns massor med olika sätt att ta hand om dig själv och din kropp. Det hela bygger på att du ska skaffa dig rutin i livet där det finns tillfällen då du är aktiv. Vidare ska du också se till att du äter bra.

Här behöver du inte vara pedant och gå till överdrift. Du behöver bara se till att kombinera många nyttiga måltider med få mindre nyttiga. Något annat som spelar stor roll gällande trivsel och välmående är hur du bygger upp din livsmiljö.

Något som kan ha stor betydelse för din hälsa är att du har ergonomiska möbler och mattor. Gällande mattor kan du klicka här, så hittar du Sveriges bästa sortiment.

Vad är ergonomi?

Själva ordet består av två betydelser. Det är arbete och lag, vilket vi översatt med läran om hur olika redskap påverkar människan. Hur vi ser på det är att ett redskap ska vara utformat så att det tar upp olika belastning på rätt sätt.

Något som kallas ergonomiskt ska skydda mot skador och förslitningar samt muskelvärk och ont i leder. För det första väljer du ergonomiska redskap för att de hjälper dig att hålla dig frisk. För det andra gör du det för att de också är väldigt bekväma.

Du kanske också gillar…